Weerstation

Davis Vantage Pro2

Weerstation Aalten is een particulier station en gevestigd in Aalten in de Achterhoek. Het station maakt gebruik van semiprofessioneel meet instrumenten van het wereldwijd kenende merk Davis. Weesration Aalten is begonnen in 2007 met het meten van gegevens. Een jaar later is er een nieuw station aangeschaft en wel de TFA Nexus. Dit station maakte het mogelijk dat de data met een computer uitgelezen kon worden en dus ook het internet geplaatst kon worden. In de loop der jaren is het station bekender geworden ook bij scholen in de Gemeente Aalten. Er kwamen steeds vaker vragen binnen van leerlingen of ze de data konden gebruiken voor hun projecten op school. Dit heeft tot de aanschaf van de Davis pro 2 geleid. Door dat dit station wereldwijd gebruikt wordt door bedrijven en instanties heb ik deze aangeschaft voor een betrouwbare meting. In 2016 ben ik gestopt met het uploaden van de data op het internet wegens gebrek aan tijd van onderhoud aan het weerstation en de website. In Maart 2017 is de opstart weer begonnen van het uploaden van de data en het registreren er van.

51.92 N

6.57 O

25 m
De website van Weerstation Aalten is zo ingericht dat het via een geautomatiseerd proces zelfstandig kan werken. De metingen worden elke 2,5 seconden geüpload via een FTP verbinding waardoor de data actueel te zien is op de site.
In gebruik sinds: 13.3.2017 (562 days)
Instrumenten via zonnepaneel en batterijen voor backup
20000 records
Temperatuur: elke 4 seconden
Wind: elke 2.5 seconden
Davis VP 2
verbinding galsvezel 25 Mb/s
MeteotemplateDe thermometer is van het merk Davis en staat op een hoogte van 1,5 meter. De behuizing van de thermometer is voorzien van een ventilator aangedreven door een zonnepaneel. Zodra de zon op behuizing komt te staan treedt de ventilator in werking. Door de ventilator komt er steeds lucht door de behuizing waardoor en een juiste meting ontstaat.
humidity sensor meet de vochtgehalte buiten en stuurt deze elke 4 sec. door naar het station.
De Pressure sensor sensor meet de luchtdruk.
De Windmeter zit bevestigd op het dak en komt boven de nok uit waardoor en een juiste meting kan plaatsvinden zonder reflectie van wind tussen gebouwen.
De Wind direction sensor zit bevestigd op het dak en komt boven de nok uit waardoor en een juiste meting kan plaatsvinden zonder reflectie van wind tussen gebouwen.
De regenmeter meet de waarde vanaf 0.2 mm. en is voorzien van een verwarmingselement die in de winter ingeschakeld kan worden zodat sneeuw/hagel/ijzel ook gemeten kan worden.
Solar Sensor is zo geplaatst dat deze de grootste deel van de dag de juiste meting kan uitvoeren.
Soil Temperature Sensor zit op een diepte van 10 cm. in de grond en meet daar de grond temperatuur.
Deze komt binnenkort online. Het betreft de system bleu versie van blitzortung www.blitzortung.de


Ontwerp

Kies ontwerp...

Eenheden

Taal